Welkom

Welkom in het chirurgisch dagziekenhuis

Deze website is het informatiekanaal van het recent geopende Chirurgisch DagCentrum (CDC) op GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus.

Steeds meer ingrepen gebeuren zonder overnachting in het ziekenhuis.
Op campus Sint-Augustinus wordt de grote meerderheid van deze ingrepen nu uitgevoerd in een specifiek daarvoor gebouwde afdeling. Dit houdt in dat u als patiënt niet meer in contact komt met ons algemeen ziekenhuis, maar dat u van opname tot ontslag verblijft in een afzonderlijk deel van het ziekenhuis waar extra aandacht wordt besteed aan de noden van de ambulante patiënt.

Een vlotte en kwalitatief hoogstaande dienstverlening door een gemotiveerd en gespecialiseerd team moeten ervoor zorgen dat uw bezoek aan ons chirurgisch dagcentrum op een aangename manier verloopt. Onze jongste patiëntjes krijgen bijzondere aandacht in een afzonderlijk kindercircuit.

Het chirurgisch dagcentrum is geopend van maandag tot vrijdag van 7 tot 21 uur en beschikt over een eigen parking. De ingang is gelegen aan de Spoorweglaan, rechts naast de inrit voor de spoedgevallendienst.

Het chirurgisch dagcentrum staat onder de leiding van medisch coördinator, dr. Peter Dreessen. Ons team van 30 verpleegkundigen wordt geleid door hoofdverpleegkundige Peter Peeters en adjunct-hoofdverpleegkundige Liesbet Lombaerts. Wij kunnen rekenen op de ondersteuning van zorgkundigen, logistieke medewerkers en een medisch secretariaat.

Op deze website vindt u heel wat praktische informatie en richtlijnen. Zij zijn belangrijk voor een goed verloop van uw opname en voor uw herstel nadien. Mocht u nog vragen hebben, kunt u uiteraard steeds bij onze artsen en verpleegkundigen terecht voor verdere toelichting.

De algemene website van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus bereikt u via volgende link.
Er is ook een chirurgisch dagziekenhuis op campus Sint-Jozef en op campus Sint-Vincentius.