Voorbereiding

Op de consultatie van uw arts krijgt u een preoperatieve vragenlijst voor de anesthesie en een toestemmingsformulier. U vult deze thuis in en u brengt ze getekend mee op de dag van opname op het CDC. Gebruik hiervoor het info-mapje, bijkomende formulieren kunt u daarin verzamelen. De vragenlijst kunt u hier downloaden.

Heeft u een hospitalisatieverzekering, dan stelt u uw verzekeringsmaatschappij best zo vlug mogelijk op de hoogte. Informeer u bij uw ziekenfonds over uw verzekeringstoestand of die van uw kind.

U meldt zich nuchter op het afgesproken uur aan op het CDC. Dit betekent dat u zes uur voor de ingreep niet meer gegeten heeft. Water of thee (zonder melk) drinken mag tot twee uur voor de operatie. Uw kind mag tot zes uur voor de operatie nog melk drinken en vier uur voor de operatie nog borstvoeding krijgen. Omdat niet nuchter zijn tijdens de ingreep ernstige gevolgen kan hebben voor uw gezondheid, zal uw ingreep in dat geval worden uitgesteld.

Behalve bepaalde bloedverdunners neemt u uw thuismedicatie in de regel best gewoon door. Uw huisarts, chirurg of anesthesist kunt u hierover meer uitleg geven. Breng in elk geval een lijstje mee naar het CDC. Medicatie die u de dag van de ingreep dient verder te zetten, mag u met een klein slokje water innemen.

Neem minstens 24 uur op voorhand een bad of douche of was uw kind volledig. Dit is nodig om postoperatieve infecties te voorkomen.
Draag op de dag van de operatie geen nagellak, oorringen , ringen of piercings. Deze kunnen ernstige letsels veroorzaken. Tandprothesen, lenzen of bril kan u bewaren in een locker samen met uw kledij en portefeuille.

Tijdens uw verblijf op het CDC mag u zich laten vergezellen door maximum 1 persoon. Zo blijft de rust gegarandeerd die nodig is voor de goede werking van het dagcentrum.
Wordt uw kind geopereerd, dan mag één van de ouders het kind begeleiden tot in de operatiezaal. Tijdens de ingreep wacht u als  ouder in de wachtzaal. Bij aankomst van uw kind op de ontwaakafdeling zal één van onze verpleegkundigen u komen halen en verder begeleiden. Broertjes en zusjes blijven die dag thuis. Voorzie steeds opvang voor een volledige dag!